Черкаська обл. м. Умань вул. Незалежності 1 тел. 04744 5-27-49 E-mail: centrallibrary19@gmail.com Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100022528305437

неділю, 10 березня 2024 р.

 

 На смертний бій за нашу землю

     Серед величних дат в історії рідного краю особливе місце по праву належить вигнанню нацистів із Черкащини під час Другої світової війни.

     Взимку 1944 року на землі Черкащини була здійснена Корсунь-Шевченківська битва потім -  Умансько-Ботошанська операція та інші бої . І, як результат, повністю з Черкащини вигнали нацистів 10 березня 1944 року. Як і в давні часи наш край був ареною жорстоких боїв проти іноземних поневолювачів. Жителі краю – нащадки козацької слави – зробили свій внесок у розгром гітлерівського нацизму.

     Нинішнє 80-ти річчя вигнання нацистів із Черкаської області – це пам'ять про велич подвигу народного, про нездоланну мужність та волю воїнів-фронтовиків, партизанів, підпільників, про тяжку працю трудівників тилу. Це вічна пам'ять про полеглих у жорстокій битві з нацистами.

     До цієї славетної дати в читальній залі нашої бібліотеки експонується історична виставка «На смертний бій за нашу землю».

     Сьогодні зберегти пам’ять про подвиги наших предків означає захистити їхні здобутки. Ми згадуємо вигнання нацистів, наближаючи вигнання рашистів.

     Слава всім, хто боровся з нацизмом у роки Другої світової війни! Слава всім, хто б’ється за Україну сьогодні!






Немає коментарів:

Дописати коментар