Черкаська обл. м. Умань вул. Незалежності 1 тел. 04744 5-27-49 E-mail: centrallibrary19@gmail.com Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100022528305437

середу, 13 травня 2015 р.

Бліц-опитування "Book-симпатія"

В рамках акції "Українська молодь читає" було проведено бліц-опитування "Book-симпатія". Метою опитування було визначити місце бібліотеки у культурному житті сучасного підлітка. Щоб з'ясувати, що читає сучасна молодь, що є основним фактором у виборі книги, яке ставлення молоді до книги та читання, потреба в якій літературі виникає,  чи цікавляться юнаки літературними новинками, зокрема, молодих українських авторів, чим займаються у вільний час і з якою метою приходять в бібліотеку або ж чому не приходять?
 Участь приймали не лише користувачі бібліотеки, але й молодь міста, адже бібліотекарі також проводили опитування й на вулиці і центральному сквері.  
Було опитано понад 50 молодих людей віком 16-25 років. Анкета містила 12 запитань.



За результатами опитування було з'ясовано, що:
1. Полюбляють читати  - 87% опитаних
2.Серед жанрів надають перевагу: 
детективи - 30% опитаних
історичні повісті - 40%
любовні романи - 15%
фантастика - 15%
3. Чи має книга  вплив на людину і який?
100 % вирішили, що книга має вплив на людину. Серед відповідей було вказано, що книга формує кругозір, сприяє розвитку розумових здібностей, дає знання, уявлення про щось нове, виховує - змінює людину.
4. "Короля" чи  "королеву " української літератури визначити дуже складно, відповіді були різні. Однак найчастіше "Королем" виступали І Котляревський, Г Сковорода, Т. Шевченко, та інші. Серед "королев" найчастіше вказували Л. Українку, Л. Костенко, Л. Дашвар, В. Шкляр, І. Роздобудько.
5.  Серед "претендентів"  зарубіжної літератури найчастіше зустрічались імена Д. Чейз, С. Кінга, М. Мітчел, П. Коельо, Х. Муракамі.
6. Серед рекомендованих книг найпопулярнішими були:  "Біблія", "Кобзар", "Майстер і Маргарита".
7. На питання, яке місце книги серед науково-технічного прогресу 65% опитаних книга займає чільне місце у формування світогляду людини.
8. Вік опитаних від 16 до 25 років.
9. 70% опитаних жіночої статі і 30% чоловічої
10. Серед опитаних 65% - студентської молоді
25% учнів 
10% тимчасово не працюючих. 







Немає коментарів:

Дописати коментар