Черкаська обл. м. Умань вул. Незалежності 1 тел. 04744 5-27-49 E-mail: centrallibrary19@gmail.com Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100022528305437

понеділок, 13 січня 2014 р.



Історія Уманських вулиць

(віртуальна подорож до 60-річчя утворення Черкаської області)
Присутні: студенти УПК, читачі  бібліотеки.

Зустріч розпочалася виступом завідуючої відділом обслуговування ЦБ Шиян Л. М., яка ознайомила гостей з історією вулиці Жовтневої революції, на якій знаходиться наша бібліотека. 

Зокрема, Шиян Л. М. розповіла: «Умань - - старовинне і разом з тим молоде місто. Протягом віків Умань не раз знищувалася ворогами. I кожен раз відроджувалась завдяки розквіту могутніх сил творчості і таланту її мешканців. Від центру, до Осташівської греблі, а далі довгою стрічкою аж до залізничної станції пролягла центральна вулиця Умані вулиця «Жовтневої революції» - дореволюційна «Дворцова». У 1922 році вулиця «Дворцова» була перейменована і отримала назву вулиці «Жовтневої революції». В архітектурному ансамблі забудови це була одна з найкращих вулиць міста. На ній розміщувалися фешенебельні будинки місцевої знаті, багато навчальних закладів, низка готелів...»

«У місті Умань 336 вулиць і провулків, серед них є кілька таких райончиків, яких ще не торкнулися переміни цивілізації. Тут відчувається подих поколінь і стає зрозуміло, що життя має невблаганну ходу. Сьогодні по цих вуличках ходимо ми, а багато років назад ходили інші люди, їх вже немає, а вулички та будиночки залишилися» - продовжила розповідь бібліотекар читального залу  Зуб І.В.

Запрошуємо вас до віртуальної подорожі вулицями старої Умані. До вашої уваги відеоролик  «Про історію уманських вулиць» підготовлений телекомпанією Умань.





3 найстарішою і найновішою, найдовшою і найкоротшою і вулицею, що найчастіше змінювала свою назву, одним словом, з вулицями-рекордсменами нашого міста ознайомила присутніх бібліотекар Чупряк Л. А.

До цього заходу бібліотекарем Давидовою Н. В. була розроблена книжкова виставка, на якій представлені матеріали по історії уманських вулиць: газетні та журнальні статті, книги з історії міста, а також книга В. Давидюка «Історія уманських вулиць». Для читачів центральної бібліотеки  це особлива книга, вона є початком серії досліджень історії вулиць, провулків, майданів міста Умані.




Немає коментарів:

Дописати коментар