Черкаська обл. м. Умань вул. Незалежності 1 тел. 04744 5-27-49 E-mail: centrallibrary19@gmail.com Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100022528305437

суботу, 9 березня 2024 р.

 

 #Шевченку_210

     9 березня в Інтернет центрі для користувачів нашої бібліотеки проводилась відео-екскурсія «Пам’ятники Кобзареві у світі» до 210-ї річниці від дня народження Т.Г. Шевченка.

     Серед тих, хто зацікавився переглядом фільму, були і провідний інспектор Уманського РВФДУ «Центр пробації в Черкаській області» Олена Корж з клієнтами пробації.

     Переглядаючи відеоролик, присутні мали змогу переконатися, що майстри каменя різних країн і континентів зуміли відтворити образ Кобзаря у граніті, мармурі, бетоні, бронзі. Саме їм вдалося вихопити хвилини задуми, натхнення, захвату, роздумів, суму, молодечого запалу, відпочинку Тараса Григоровича. Завдяки невтомній праці скульпторів, архітекторів, різьбярів були створені шедеври, якими захоплюються в усьому світі.

     Тарас Шевченко був і залишається для нас тим українцем, з якого можна писати портрет Нації, адже він був непересічною особистістю. Саме через те, що Т. Г. Шевченко був виразником думок і прагнень українського народу, мав незламний, бунтарський характер, пристрасну натуру й духовну красу, у багатьох країнах світу в маленьких і великих містах йому було встановлено пам’ятники, стели, погруддя, символічні знаки, монументи, барельєфи.

     Таким чином, незважаючи на часову відстань, образ незалежної людини, бунтаря, пророка й будителя нації Т. Г. Шевченка буде захоплювати, надихати на творчі проекти не одне покоління.

     І скільки б часу не минуло, нові покоління будуть для себе відкривати нового Т. Г. Шевченка, по-новому прочитуватимуть його твори й осмислюватимуть біографію. І будуть створюватися нові пам’ятники як данина шани Великому Українцю.







Немає коментарів:

Дописати коментар