Черкаська обл. м. Умань вул. Незалежності 1 тел. 04744 5-27-49 E-mail: centrallibrary19@gmail.com Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100022528305437

неділю, 10 березня 2024 р.

Все пам’ятає батьківська земля - і грім гармат, і визволення день...

📌📚
У бібліотеці для дорослих відбувається інформаційний огляд: «Все пам’ятає батьківська земля - і грім гармат, і визволення день..» з нагоди 80-ї річниці вигнання нацистів з Умані.
📜
10 березня уманці можуть вважати другим днем народженням свого міста. Саме цього дня, 1944 року о 1-й годині 30 хвилин, війська повністю звільнили Умань від нацистських загарбників.
✔️💪🏻
Потім були звільнені навколишні села: Тальянки, Легедзине, Доброводи. 930 довгих днів фашистська неволя тримала в страху жителів Уманщини. І можна лише здогадуватися, що довелося пережити їм в ті жахливі дні ...
🙏🏻❤️
Тож щороку, у ці березневі дні, згадуючи історію міста, ми проявляємо повагу до пам’яті народу, згадуючи визволителів рідної землі від нацизму.
😠
Зараз, як і в роки Другої світової війни, Україна воює з підступним агресором. Сьогодні — путінська росія, яка зазіхає на нашу незалежність і територіальну цілісність. Ця боротьба триває щоденно вже 10 років — і ми не маємо права програти, бо для нас це війна за свободу, демократію та європейські цінності проти імперських амбіцій агресивного сусіда-злочинця.
💙💛
Перемогли нацизм — переможемо і рашизм!
Слава Україні! Слава Збройним Силам України!








Немає коментарів:

Дописати коментар