Черкаська обл. м. Умань вул. Незалежності 1 тел. 04744 5-27-49 E-mail: centrallibrary19@gmail.com Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100022528305437

неділя, 6 жовтня 2024 р.

 

Поезія – душа нації

     До Дня міста Умань в нашій бібліотеці відбувся вечір «Поезія – душа нації» спільно з літературно-мистецьким обєднанням «Пектораль».

     Мали гостей не тільки з Уманської громади , а й з Христинівщини, Звенигородщини, Херсонщини, які також приїхали привітати всіх уманців з Днем рідного міста.

     З великою повагою, любовю та шаною до нашої громади та міста звучали авторські твори у виконанні гостей нашого дійства. А з яким трепетом та як душевно виконувались українські  пісні !

     Розпочав вечір директор УМЦСБ Анатолій Олександрович Карасевич розповіддю про героїне минуле нашого міста, чим воно прославилось впродовж віків. Але найважливіше, чим славиться наш край – це його люди: талановиті, роботящі , креативні, освічені та чесні.

     Талант розкривається у творчій спільноті. Як доказ цього – ті чудові твори, які ми почули з вуст наших місцевих поетів, що декламували свої вірші про любов до рідного краю, про його чудові видатні місця, про природу, яка зачаровує і милує око, про відважних воїнів-земляків, що боронять рідну землю від ворогів. В кожному їх слові відчувалася велика гордість та любов до Умані.

     На святкуванні були присутні і військові, що на фронтах відвойовують для України Перемогу, і члени народознавчого клубу «Світлиця», що діє при нашій книгозбірні, і творчі колективи з інших громад, які порадували нас проникливим виконанням українських пісень.

     Не обійшлося і без подарунка: Анатолій Карасевич подарував нашій бібліотеці 9-томне видання Політологічної енциклопедії під своїм авторством, за що ми йому дуже вдячні.

     Дякуємо ЗСУ за можливість провести таке гарне свято в такий нелегкий для нас час.

     Адже перед аудиторією виступали і матері, сини яких боронять нашу землю на фронті, щоб ми могли зібратися і відсвяткувати День міста, і дітки, які хочуть мати щасливе дитинство.

     Віримо в Перемогу!







Немає коментарів:

Дописати коментар