Черкаська обл. м. Умань вул. Незалежності 1 тел. 04744 5-27-49 E-mail: centrallibrary19@gmail.com Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100022528305437

середа, 2 жовтня 2024 р.

 

Під покровом Пресвятої Богородиці

     Одному з найбільш шанованих православних свят – Покрові Пресвятої Богородиці,  центральна бібліотека для дорослих присвятила засідання народознавчого клубу «Світлиця».

      Захід відбувся з метою відродження національних традицій та гідного вшанування пам’яті та героїчних вчинків тих, що бережуть  та захищають кордони нашої держави.

     Учасники хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих.

     На засіданні були присутні військовослужбовці ЗСУ, козаки Уманського Коша  з отаманом Володимиром Сиваком, який розповів  про історію українського козацтва та про діяльність Уманського Коша в теперішній час. А директор УМЦСБ  Анатолій Карасевич , який є сотником Уманського Коша,  зачитав власні душевні  вірші про рідну Україну.

      Цінним є те, що в день Захисників та Захисниць України,  в день Козацтва, відбувся перегук поколінь з усвідомленням патріотизму, національної свідомості, почуттям гордості за своїх земляків, за свою рідну неньку Україну.

      Література, яка була представлена на книжкових викладках «Під покровом Пресвятої Богородиці», «Знайомтесь: книги про козаків», «Слава захисникам України!», допомогла гостям та відвідувачам книгозбірні зазирнути до сторінок історії та згадати справжніх українців, які здобували та відстоювали свободу й незалежність Батьківщини, а також познайомитись з героями сьогодення, які нині боронять державу.









Немає коментарів:

Дописати коментар