Черкаська обл. м. Умань вул. Незалежності 1 тел. 04744 5-27-49 E-mail: centrallibrary19@gmail.com Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100022528305437

пʼятниця, 20 вересня 2024 р.

 

ІСТОРИЧНИЙ ЧЕТВЕР У БІБЛІОТЕЦІ З ІГОРЕМ КРИВОШЕЄЮ

      19 вересня 2024 року в читальній залі нашої бібліотеки відбулася лекція професора кафедри всесвітньої історії та методик навчання УДПУ Ігора Кривошеї «Кохання та шлюб у житті польських аристократів Потоцьких».

     На початку заходу начальник Відділу туризму Уманської міської ради Людмила Гекалюк ознайомила присутніх з тим , що зараз в Умані проходять Дні європейської спадщини, в рамках яких відбудеться низка цікавих, пізнавальних екскурсій та подій. А розпочинаємо  їх - історично-романтичним екскурсом "Кохання та шлюб у житті польських аристократів Потоцьких" від Ігоря Кривошеї.

     Поціновувачі історії та минулого нашого краю з цікавістю слухали розповідь професора про любовні історії, які розгорталися з польськими вельможами на Уманщині у 18-19 ст.

     Що поєднує цих людей?

Гертруда Коморовська;

Юзефіна Мнішек;

Ян і Констанція Потоцькі;

Станіслав Потоцький та Софія Вітт;

Александр Потоцький та Роза Корчинська;

Мечислав Потоцький та Дельфіна Коморовська;

Мечислав Потоцький та Емілія Свейковська;

Болеслав Потоцький та Марія;

Софія Потоцька та Павло Кисельов.

     Присутні дізналися багато цікавого про життя та шалене кохання цих знаних аристократів того часу.

 Дякуємо Ігореві Івановичу за таку змістовну, цікаву та корисну розмову та надіємось, що в подальших лекціях буде піднято ще багато важливих та цікавих тем по історії нашого краю.







Немає коментарів:

Дописати коментар