Черкаська обл. м. Умань вул. Незалежності 1 тел. 04744 5-27-49 E-mail: centrallibrary19@gmail.com Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100022528305437

середа, 26 червня 2024 р.

 

 Молодість, отруєна дурманом

     Наркоманія! Скільки смертей за цим словом, скільки болі, скільки поламаних життів? Дуже багато! І не відомо, скільки ще життів заберуть із собою в нікуди наркотики!

     Що таке наркотики і чому їх необхідно контролювати?

      Як політика в сфері громадської охорони здоров’я може вирішити проблему вживання наркотиків?

     Як захистити нашу молодь – національне багатство країни – від впливу наркотиків?

     Ці питання ми намагались порушити, аналізуючи проблемну ситуацію з нашими користувачами «Молодість, отруєна дурманом» до Міжнародного дня боротьби зі зловживанням наркотиками й їхнім незаконним обігом.

     Вживання наркотиків – не безгрішне заняття, що можна кинути без зусиль. Це дійсно чума, і тим більш небезпечна, що багато-хто не приймає її всерйоз.

     Наркоманія – страшна хвороба сучасного світу. Серед наркоманів висока смертність від вживання наркотиків, крім того, наркоманія важко виліковна.

     За оцінками фахівців зараз у світі налічується приблизно 200 млн. наркоманів. Іноді називають цифру в декілька разів більшу. Сьогодні у наших містах 60% хлопчиків і 20% дівчат віком 15-17 років вже залучені до наркотиків. В цьому віці їм треба набиратись знань і життєвого досвіду, щоб завтра стати основою суспільства і взяти відповідальність за долю країни, але де їм... Їхня проблема, - де б дістати грошей на чергову дозу! Хто це зупинить? МИ – всі разом!

     Юнаки та дівчата, пам'ятайте! Лише факт одноразового прийому наркотику або вдихання легких токсичних речовин може стати причиною вашої загибелі. Навіть одноразовий прийом наркотиків формує дуже тяжке захворювання і збільшує ризик зараження невиліковними хворобами: СНІД, гепатит C. Ніколи не пробуйте наркотичні речовини! За хвилини в дурмані – страшні наслідки!







Немає коментарів:

Дописати коментар