Черкаська обл. м. Умань вул. Незалежності 1 тел. 04744 5-27-49 E-mail: centrallibrary19@gmail.com Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100022528305437

неділя, 23 червня 2024 р.

 

Купальські чари

    Звичайно, нині мало хто вірить у старі прикмети, проте поезія народного свята хвилює нас  і донині, нагадуючи часом про народні звичаї та обряди. За своєю суттю свято Івана Купала – це свято єднання з природою, її вічною красою.

    У  читальній  залі центральної  бібліотеки для дорослих відбулося  народознавче засідання клубу “Світлиця”, на якому було розглянуто традиції святкування Івана Купала.

    Це свято прийшло до нас із часів язичництва, оповите різними легендами та повір'ями. Попри язичницьке коріння, його широко відзначають і сьогодні та вірять, що ніч на Івана Купала сповнена чудес.

     Бібліотекар Ігнатьєва Оксана Федорівна розповіла присутнім неймовірні історії та легенди, пов`язані зі святом Івана Купала.  Активно до розповіді бібліотекаря долучалися і учасники клубу “Світлиця”, які ділилися спогадами про святкування Івана Купала у рідних місцях та співали купальські пісні.

    Молодь також долучилася до святкування Івана Купала.  Прокопчук Ольга та Коротнян Юлія розповіли про традиції святкування свята в їхньому регіоні:  виник тісний зв’язок поколінь, створивши сприятливу атмосферу спілкування.

    Справжні дива творчої  фантазії проявила молодь, виготовляючи віночки з 12 трав, які є символом овіяного легендами свята Івана Купала.

    Святкування Івана Купала залишило у всіх присутніх багато приємних вражень, а ще допомогло всім відчути себе рівноправними членами суспільства з єдиною культурою та спільною країною.

    Вітаємо всіх зі святом Івана Купала!

Бажаємо благополуччя, щастя та миру в родинах!















Немає коментарів:

Дописати коментар