Черкаська обл. м. Умань вул. Незалежності 1 тел. 04744 5-27-49 E-mail: centrallibrary19@gmail.com Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100022528305437

пʼятниця, 28 червня 2024 р.

              Історичний екскурс    -   

 виставка «Конституція України – оберіг державності»        

      В бібліотеці для дорослих (за адресою вул. Шевченка, 17) пропонується історичний екскурс (виставка) «Конституція України – оберіг державності».

      28 червня 1996 року було прийнято першу в українській історії Конституцію незалежної держави України. Прийняття Конституції України логічно завершило процес становлення України як суверенної держави, що має свій Основний Закон; закріпило правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність;. стало  найважливішим кроком у забезпеченні прав людини і громадянина; сприяло подальшому підвищенню міжнародного авторитету України на світовій арені.

На виставці представлено літературу з фонду бібліотеки, яка відображає найважливіші історичні моменти конституційного процесу на складному і довгому шляху державотворення України.

      Серед літератури, яка експонується на виставці, безумовно, привернуть увагу такі книги: «Конституція України, «Обраним шляхом», Історія української конституції», «Пакти і Конституції Української козацької держави» «Права людини і громадянина в Україні», «Довідник з історії України», «Тест на зрілість нації», «Конвенція прав людини», «Шлях України до Конституції» та інші.

Сподіваємося, що запропонована нами підбірка  допоможе усім бажаючим послідовно розглянути основні етапи становлення та розвитку української конституційної ідеї.

      Чекаємо Вас у книгозбірні!  








Немає коментарів:

Дописати коментар