Черкаська обл. м. Умань вул. Незалежності 1 тел. 04744 5-27-49 E-mail: centrallibrary19@gmail.com Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100022528305437

пʼятницю, 14 жовтня 2022 р.

 

Вітчизну прославили мужністю

     День захисників і захисниць України – державне свято, що відзначається 14 жовтня.

     Нагальна потреба у такому загальнодержавному святі особливо гостро постала після російської окупації Криму та початку воєнних дій на території Донецької та Луганської областей. Безпрецедентні зразки мужності та відваги, виявлені нашими бійцями на передовій новітньої російсько-української війни, сотні відданих життів за Батьківщину потребували гідного вшанування з боку суспільства й держави.

     Дата 14 жовтня вибрана не випадково: цього дня відзначається християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці, а у 1999 році встановлений і День українського козацтва.

     Як і наші предки, чиї подвиги стали легендами, сучасні захисники та захисниці демонструють на полі бою українську винахідливість, військову хитрість та звитягу. Все це, разом із силою, хоробрістю та вмотивованістю нового покоління воїнів дозволяє Україні перемагати підступного ворога.

     Сотні тисяч українців щодня ризикують власним життям для збереження демократичних цінностей та територіальної цілісності нашої держави, а також - миру в Європі.

     Дякуємо вам, захисниці! І уклін всім захисникам! Наші героїні і герої, ви дуже потрібні нам і вашим родинам живими і неушкодженими. Слава героям!

     До цієї славетної дати в читальній залі центральної бібліотеки для дорослих розгорнуто виставку-діалог «Вітчизну прославили мужністю» , де представлені матеріали , які відображають мужність, стійкість, хоробрість та патріотизм наших воїнів. Все буде Україна!












 

Немає коментарів:

Дописати коментар