Черкаська обл. м. Умань вул. Незалежності 1 тел. 04744 5-27-49 E-mail: centrallibrary19@gmail.com Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100022528305437

вівторок, 27 вересня 2022 р.

Бібліотека вчора, сьогодні, завтра!

     Бібліотеки – духовна скарбниця книжкових, електронних, мистецьких надбань, це велика праця багатьох людей, а комп’ютер, Інтернет досить вагомо, оперативно підсилює пошук і використання потрібної інформації. Сучасна бібліотека – центр інноваційного, інтелектуального розвитку, це територія читання, творчості, спілкування, навчання та відпочинку з користю.

     Адже бібліотека не просто зібрання книг, а центр саморозвитку, цікавих зустрічей, корисного проведення часу, це вже культурний простір, потреба в якому виникає у будь-якому місті, незалежно від його історії чи планування. Можливо, саме завдяки такому переосмисленню міського середовища ми можемо спостерігати тенденції у реформуванні бібліотек, адже вони є чи не найліпшою кандидатурою, аби стати для містян «третім місцем».

     Ідея перетворення бібліотеки у «третє місце», відокремлене від роботи та дому все більше набирає обертів.  Бібліотеки мають стати координаційним місцем зустрічі громади.

     В сучасних умовах створення й побутування інформації бібліотека залишається конкурентоспроможним місцем для навчання, спілкування та грамотного споживання інформації.

     Публічній бібліотеці вдалося підтвердити свою необхідність суспільству і на практиці довести, що це життєздатний унікальний соціальний інститут.

     Щороку 30 вересня відзначається Всеукраїнський день бібліотек.

     Щиро вітаємо всіх бібліотекарів із професійним святом і бажаємо вам добра, міцного здоров’я, творчої наснаги, відчуття впевненості у необхідності своєї справи. Щастя, добробуту та любові вам і вашим родинам!


Немає коментарів:

Дописати коментар