Черкаська обл. м. Умань вул. Незалежності 1 тел. 04744 5-27-49 E-mail: centrallibrary19@gmail.com Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100022528305437

середу, 28 вересня 2022 р.

 

Бібліографічний калейдоскоп «Нові імена в сучасній українській літературі»

   Найкраще реальне та минуле життя нашої країни презентує сучасна українська література, яка є однією з найяскравіших і найцікавіших для читача. І тут  не  лише творчість «метрів», а й нове покоління письменників, послідовний вихід яких на літературну арену спостерігається в останні роки.

    На абонементі центральної бібліотеки для дорослих був проведений бібліографічний калейдоскоп «Нові імена в сучасній українській літературі». Наші читачі ознайомились з найвідомішими новинками сучасної української художньої літератури за останні роки.

  Пропонуємо Вашій увазі  топ  - 7 популярних нових українських авторів, твори яких варто прочитати:

   Софія Андрухович - перекладачка, публіцистка, письменниця і навіть психологиня, судячи з того, як вона розбирається у тонкощах людської душі. Володарка премій Східного партнерства Visegrad Eastern Partnership Literary Award за бестселер "Фелікс Австрія" - роман переведено і видано у Франції, Австрії, Чехії та інших країнах Європи, "Книга року BBC". Про Софію не треба довго говорити, її треба читати.

   Що прочитати: "Фелікс Австрія", "Сьомга", "Амадока».

   Любко Дереш -  творчість Дереша змушує людину думати, усвідомлювати себе і світ, себе в ньому. Тож якщо не збираєтеся думати і думати багато, то не варто брати книгу у руки. Але якщо вже взяли, то навряд чи полишите. Його твори  - суперечливі: хтось у захваті, хтось говорить про "падіння морально-етичних цінностей". Складіть власну думку. 

   Що прочитати: "Миротворець", "Остання любов Асури Махараджа", "Пісні про любов та вічність". 

   Артем Чех -  журналіст та письменник, творчість якого критики описують так: "Для книг Артема Чеха характерний "джентльменський набір" молодіжної прози: фізіологічні одкровення, нецензурна лексика, вуличний сленг...", але при цьому "є щось абсолютно своє, якась гірка нота, чи що, яка звучить то голосніше, то глухо, але завжди є".

   Що прочитати: "Цього ви не знайдете в Яндексі", "Киня", "Анатомичний атлас. Важко бути жабою", "Пластик".







Немає коментарів:

Дописати коментар