Черкаська обл. м. Умань вул. Незалежності 1 тел. 04744 5-27-49 E-mail: centrallibrary19@gmail.com Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100022528305437

понеділок, 23 січня 2017 р.

Українська мрія - єдність, свобода, незалежність.

        

     День Соборності-свято, що відзначають щороку в день  проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки, що відбулося 22 січня 1919 року на Софійській площі в Києві. І хоча державі тоді не вдалося зберегти цілісність та незалежність , акт злуки став реальниним втіленим вікової мрії  українців про свою  суверенну державу .
     Згодом відбулися події які ми пам’ятаємо  16 липня 1990 року Верховна Рада  ухвалила Деклараію про державний суверенітет України .24 серпня 1991 року голосуванням відбулося відновлення незалежності й державного    суверенітету . 22-го листопада був об’єднаний з Днем Соборності і свято набуло свою нову назву - «День Соборності та Свободи України».  
      День Соборності    був закріплений на законодавчому рівні суверенної держави.     Ми відстояли на Інститутській під кулями снайперів, вистоїмо і переможемо на Донбасі,бо наш народ демонструє єдність устремлінь .Соборність наших земель тримається на соборності наших душ.

                                                

                      
           

   Біля виставки проведений інформаційний огляд літератури по темі.

Немає коментарів:

Дописати коментар