Черкаська обл. м. Умань вул. Незалежності 1 тел. 04744 5-27-49 E-mail: centrallibrary19@gmail.com Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100022528305437

понеділок, 21 листопада 2016 р.

Неймовірна сила, небачена гідність.



   Терновим  шляхом  дійшла  Україна до сьогодення. Здавалось все скінчилось,  давно минуло  і  більш  ніхто не  пройде    шляхом  тих кривавих дій. Та  сталося  інше. 22 листопада 2013 року  заява влади призупинити  підготовку  до  підписання угоди про  Євроінтеграцію сколихнула   народ  України. В Києві на Майдан вийшли сотні молодих  студентів, які  всіляко  підкреслювали  мирний  характер своєї акції . Влада  вчинила замах  на  мирний протест. Десятки протестувальників були  по-звірячому побиті спецпідрозділами міліції і у важкому стані потрапили до лікарень, а доля багатьох з них невідома і до сьогодні. Натупного  дня у відповідь на жорстоке побиття студенства  на Михайлівській площі  зібралися тисячі людей, вимагаючи  відставки злочинної  влади.  
    На цьому стихійному мітингу було створено штаб національного супротиву. А вже 8 грудня у столиці відбулося народне віче, на яке зібралися сотні тисяч людей  з усієї України з вимогами до уряду .    Замість того, щоб  мирно врегулювати ситуацію, 18 лютого 2014 року тодішня  влада віддала  наказ  застосувати зброю і зробити « зачистку» Майдану.  Постріли ,розірвана тиша  і  нестерпний біль. Справжня кровопролитна війна. Впродовж трьох діб загинуло   80 протестувальників і ще понад 800 осіб поранено. 20 лютого 2014 року увійшло    в новітню історію України як «Кривавий четвер». Тисячі поранених і понад 100 людей було вбито снайперами та бійцями спецпідрозділів міліції. Серед них науковці, викладачі,  режисери та інші. Але всі  вони були громадянами  нашої країни і  більш з них  відали своє життя за Україну.  Кров цих людей стала  вироком  для  злочинної диктатури. 
    На очах у всього світу влада розстрілювала свій народ. Майдан- це один    із унікальних  прикладів єдності народу, організованості, це символ боротьби за ідею, а не за матеріальні цінності. І їхали в столицю, щоб змінити своє майбутнє. Безсмертні душі вбитих і закатованих відійшли у небеса, але вони вічно житимуть у  народній па ам’яті, бо «Герої не вмирають». Це «Небесна сотня» своїм життям викупила свободу для мільйонів українців. Щоб події Майдану не забувалися, Президент  П Порошенко підписав указ про відзначення щорічно 21 листопадавфдмічати День Гідності та Свободи. Тож у кожному місті України проходять молебні за тими ,хто віддав своє життя за Україну,за її майбутнє .



Біля виставки проведений інформаційний огляд періодичних видань.


                                 

Немає коментарів:

Дописати коментар