Черкаська обл. м. Умань вул. Незалежності 1 тел. 04744 5-27-49 E-mail: centrallibrary19@gmail.com Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100022528305437

пʼятниця, 13 жовтня 2023 р.

Я козачка твоя, Україно!

     «Чураївна», «Я козачка твоя», «Жіноча доля», «Мамина вишня» — всі ці пісні відомі не тільки в Україні. У неї не було другорядних пісень. Кожна ставала популярною і входила в кожну домівку. Її співом захоплювалися слухачі Канади, Австралії, Німеччини, Польщі, Філіппін, Алжиру, Тунісу та інших країн світу.

     14 жовтня виповнюється 80 років з Дня народження співачки Раїси Кириченко. Вона мала велику перспективу кар'єри в США, могла чимало заробляти і якісно лікуватися, але від цього завжди відмовлялася. Вона була справжньою патріоткою своєї землі і її справи це підтверджували.

     Раїса Кириченко залишила великий слід в людях з якими працювала, в тих словах, які вона промовляла та в тих піснях, які вона співала.

     До вашої уваги – ювілейна медіа візитівка «Я козачка твоя, Україно!», створена працівниками центральної бібліотеки для дорослих.


Немає коментарів:

Дописати коментар