Черкаська обл. м. Умань вул. Незалежності 1 тел. 04744 5-27-49 E-mail: centrallibrary19@gmail.com Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100022528305437

четвер, 22 червня 2023 р.

Поки людина не здається, вона сильніша від своєї долі

🥳
125 років від дня народження Еріха Марії Ремарка!
💥
Один з найпопулярніших німецьких письменників у світі, представник «втраченого покоління». Він народився 22 червня 1898 року в Оснабрюці.
❗️
Пропонуємо вам, друзі, підбірку 5 знакових його романів!
💡
"На Західному фронті без змін" – один із найвідоміших романів Ремарка. Культова історія німецького письменника розгортається на фоні Першої світової війни. Лише за перший рік тираж роману становив 1,2 млн примірників.





💡
"Іскра життя" — найтрагічніша й, мабуть, найвідвертіша робота Ремарка. Письменник описує життя полонених у німецькому концтаборі й робить це нещадно прямолінійно. Ремарку ніколи не доводилося перебувати в концентраційному таборі, проте, він детально опрацював офіційні звіти та свідчення ув’язнених й оголив їхні спогади у своєму романі.

💡
Як і його назва, роман "Час жити і час помирати" побудований на контрастах: на розповіді про врятовані і втрачені життя, про несамовитих нацистів та благородних антигітлерівців, про кохання й розлуку.
💡
«Тріумфальна арка» - це роман-бестселер про кохання, війну та смерть. Роман про чоловіка, який звик до страху, ненависті та безнадії і тепер бажає тільки помсти; і про жінку, яка знає, що таке успіх, але не знає, яким є справжнє кохання; про пристрасть, яка скінчилася трагедією (говорять, що Ремарк відобразив свою історію кохання з Марлен Дітріх).
💡
«Три товариші» — роман, що належить до золотого фонду світової літератури ХХ століття, шедевр німецької класики, перекладений багатьма мовами та майстерно перенесений кінорежисерами на екрани, входить до трилогії романів Ремарка про трагедію «втраченого покоління» — молодих людей, які стали жертвами страшної й жорстокої Першої світової війни.
🥰
Ці та інші книги Е.М. Ремарка чекають на вас у бібліотеці для дорослих (вул.Шевченка, 17), де прямо зараз експонується виставка, присвячена ювілею та життю письменника.

Немає коментарів:

Дописати коментар