Черкаська обл. м. Умань вул. Незалежності 1 тел. 04744 5-27-49 E-mail: centrallibrary19@gmail.com Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100022528305437

неділя, 25 червня 2023 р.

 

Майстер світової прози

     До 120-річчя від дня народження англійського письменника Джоржа Орвелла в читальній залі центральної бібліотеки для дорослих експонується літературна візитівка «Майстер світової прози».

     Всесвітньо відому славу письменнику принесли твори «1984» та  «Колгосп тварин».

     Джордж Орвелл відомий своєю непримиренною опозицією до тоталітаризму. Антиутопія «1984» — роман-застереження, який особливо сучасно звучить сьогодні, коли авторитарна влада, що давно мала зостатися в минулому, знову починає наступ на демократію. У романі показано, до чого призводить тоталітарний шлях розвитку. Про світле, прекрасне майбутнє можна забути. Жорстка державна ієрархія спочиває на фізичному і духовному пригніченні громадян, зневажанні людської гідності та свободи. Держава повністю контролює усі сфери існування: політику, економіку, освіту, ЗМІ, особисте життя і навіть думки людей. У суспільстві панують ненависть і страх. Це один з найважливіших (і пророчих) романів XX століття.

      У творі «Колгосп тварин» автор висловив свою думку про революційні події у Радянському Союзі, показав крах надій, породжених революцією.

     Він так вплинув на літературу, що виник навіть новий термін для позначення ситуації, коли пропаганда використовується для спотворення фактів, – оруеллізм.

     Твори письменника перекладено більш, ніж 60 мовами світу.

     Джордж Оруелл став одним з найбільш суперечливих письменників свого часу. Він був захисником демократичного соціалізму, затятим противником комунізму та Сталінського режиму. Його книги і сьогодні є актуальними та користуються величезною популярністю серед читачів усього світу.

     Завітайте до нас у бібліотеку (вул. Шевченка,17),  де ви зможете прочитати багато чудових творів цього всесвітньовідомого письменника.







Немає коментарів:

Дописати коментар