Черкаська обл. м. Умань вул. Незалежності 1 тел. 04744 5-27-49 E-mail: centrallibrary19@gmail.com Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100022528305437

пʼятниця, 11 жовтня 2024 р.

 






ІСТОРИЧНИЙ ЧЕТВЕР З ІГОРЕМ КРИВОШЕЄЮ

«Умань – земля козацька»

 

    Кожна зустріч в УМЦСБ – це маленьке  свято, під час якого ми захоплюємося , відкриваємо для себе нові імена, факти, історичні події.

    Так 10 жовтня в центральній бібліотеці для дорослих пройшов ІСТОРИЧНИЙ ЧЕТВЕР З ІГОРЕМ КРИВОШЕЄЮ.

     Цього разу користувачі книгозбірні разом з професором кафедри всесвітньої історії та методик навчання Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини

досліджували Умань, як землю козацьку,  історичне минуле Уманщини XVII-XVIII ст., у часи піднесення національно-визвольної боротьби українського народу.

 

    Поціновувачі історії та минулого нашого краю з цікавістю поринули в світ  краєзнавства. Дізнались про історію Уманського козацького полку (з 1648 по 1713 рр.) та його роль у національно-визвольному русі (середини XVІІ – початку XVІІІ ст.).

    Присутні, затамувавши подих, слухали розповідь про Умань, яка притягує своєю таємничістю та історією. Познайомились з документами тих часів, малюнками, печатками, гербами, картами та кресленнями, які демонстрував Ігор Іванович, розповідаючи про історичні постаті, які  відіграли вагому роль в історії міста та Уманського козацького полку.

      Дуже вдячні Ігореві Івановичу за таку змістовну, цікаву та корисну розмову та чекаємо на наступні зустрічі.   

      Щиро дякуємо за співпрацю викладачам та студентам ДНЗ «Уманський професійний аграрний ліцей» та філії Європейського університету.

 

      Історію вивчаємо – ПЕРЕМАГАЄМО!

Немає коментарів:

Дописати коментар