Черкаська обл. м. Умань вул. Незалежності 1 тел. 04744 5-27-49 E-mail: centrallibrary19@gmail.com Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100022528305437

четвер, 9 травня 2024 р.

 

Ми – українці, ми – європейці!

     9 травня – День Європи в Україні.

     В читальній залі нашої бібліотеки всі бажаючі можуть ознайомитись з експрес-інформацією «Ми – українці, ми – європейці!», що містить матеріали про нашу єдність з ЄС і нашу спільну боротьбу за європейські цінності, свободу та демократію.

     Вже вдруге Україна відзначає День Європи під звуки повітряної тривоги та ворожих ракетних ударів. Непомірно високою ціною Україна показує всьому світові, що нашим цивілізаційним вибором є демократичні цінності й свободи, повага до прав людини та людської гідності, рівність і верховенство права. Українці завжди захищали фундаментальні європейські цінності, глибоко усвідомлюючи свою національну і європейську ідентичність, що гартувалася протягом віків у боротьбі за незалежність та Українську державність.

     Україна та українці у боротьбі проти російської окупації відчувають справжню підтримку і невдавану симпатію Європейського Союзу. ЄС стоїть пліч-о-пліч з Україною у нашій боротьбі проти російської агресії, а членство України в Євросоюзі вже нікому не здається фантастичним.  Синє європейське знамено з 12-ма зірками, що символізують повноту й досконалість, майорить поруч з нашим синьо-жовтим стягом.






Немає коментарів:

Дописати коментар