Черкаська обл. м. Умань вул. Незалежності 1 тел. 04744 5-27-49 E-mail: centrallibrary19@gmail.com Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100022528305437

неділя, 21 квітня 2024 р.

 

Земля – планета щедрості й добра

     22 квітня – Всесвітній День Землі. Цей день є приводом зайвий раз замислитися про те, що нас оточує, в якому середовищі будемо жити ми та наступні покоління. Ми мусимо зробити все можливе для збереження нашої планети.

     Це свято чистої Води, Землі й Повітря, яке має на меті об’єднати людей Землі для захисту навколишнього природного середовища, привернути увагу до екологічних проблем нашої планети. Цей день – нагадування про екологічні катастрофи, день, коли кожна людина має можливість замислитися над тим, що вона може зробити для розв’язання екологічних проблем.

     Всі ми бачимо, що в результаті своєї життєдіяльності людина завдає значної шкоди нашій планеті, що може призвести до її руйнування. Ця проблема дуже гостро відчувається в наш час, коли агресія росії та її бойові дії, які вона вчиняє проти нашої країни завдають непоправну шкоду людям та природі, створюючи небачену в світі екологічну катастрофу внаслідок навмисного зруйнування Каховської ГЕС і затоплення величезної території на півдні України.

     Наша бібліотека активно співпрацює з Уманським РВФДУ «Центр пробації»: адже наші соціокультурні заходи сприяють, у тому числі, і вихованню та виправленню неналежної поведінки неповнолітніх. Тому провідний інспектор Аліна Повх привела для бесіди біля виставки неповнолітнього, який потребує перевиховання.

     Виставка-діалог «Земля – планета щедрості й добра», що експонується в нашій бібліотеці,  привертає  увагу наших відвідувачів до проблем нашого спільного дому – планети Земля, нагадує людям про необхідність дбайливого ставлення до природи і турботу один про одного, залучає громадськість до збереження природи та миру.








Немає коментарів:

Дописати коментар