Черкаська обл. м. Умань вул. Незалежності 1 тел. 04744 5-27-49 E-mail: centrallibrary19@gmail.com Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100022528305437

четвер, 16 листопада 2023 р.

На любов і на терпіння своє серце налаштуй

Від доброти душа світліє,

Вона чарівною стає.

І оживає в ній надія,

Бо сонечко там світле є.

І радість в серці оживає,

Як світлий ранок з темноти.

Усе навколо зацвітає,

Від доброти, від доброти…

📣
16 листопада світ відзначав Міжнародний день толерантності. Це свято запровадили в 1996 році за рішенням Генеральної Асамблеї ООН. Саме цього дня ЮНЕСКО ухвалило Декларацію принципів терпимості. У Декларації йдеться про рівність усіх людей, незалежно від їхнього віросповідання, етнічної належності чи кольору шкіри.
📌💬💭
Читачі бібліотеки для дорослих долучилися до години обміну думками "На любов і на терпіння своє серце налаштуй", яку організували бібліотекарі з нагоди цього дня.
Нам приємно, що молода аудиторія цікавиться темою толерантності та взаємоповаги у суспільстві.
🫶🏻
Адже значення толерантності має особливу важливість у сьогоднішню непросту епоху: останнє десятиліття принесло людству багато зла, агресії та випадків нетерпимості по відношенню до представників інших релігій, інших рас, інших держав. Цей день нагадує всім нам про те, що насильство, тероризм, етнічне та релігійне переслідування — це ті явища, яким немає місця в 21 столітті.
❤️
У цей Міжнародний день толерантності молодь підтвердила ідею про те, що різноманіття, втілене в думках, віруваннях та діях, є цінним даром та кроком до побудови здорового суспільства.






Немає коментарів:

Дописати коментар