Черкаська обл. м. Умань вул. Незалежності 1 тел. 04744 5-27-49 E-mail: centrallibrary19@gmail.com Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100022528305437

неділю, 16 липня 2023 р.

Світоч віри

❤️
Сьогодні ми відзначаємо 115-річчя від дня народження письменника-модерніста і поета, представника української діаспори у США — Василя Барки.
📙
Літературна спадщина письменника складається з понад 20 книг поезій, романів, повістей, есеїв, перекладів, літературної критики.
📠
Творчості Василя Барки притаманне часте посилання на Біблію, над виданням якої він багато працював. Поезія Василя Барки — це біблійні мотиви, які віддзеркалюють події з історії українського народу, зокрема трагедії Голодомору.
❗️
Василь Барка — один із перших митців, хто заговорив про Голодомор на українських землях, відтворивши народну трагедію в романі "Жовтий князь". Літературознавці того часу намагалися замовчувати його постать, а прізвище письменника не можна було знайти в Українській радянській енциклопедії.
📚
У бібліотеці для дорослих (вул.Шевченка, 17) наразі діє літературний куточок "Світоч віри" на честь ювілея Василя Барки, тож завітайте ознайомитися із біографією та творчістю цієї видатної і мужньої людини.
💙
Читаємо і перемагаємо!
💛







Немає коментарів:

Дописати коментар