Черкаська обл. м. Умань вул. Незалежності 1 тел. 04744 5-27-49 E-mail: centrallibrary19@gmail.com Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100022528305437

пʼятницю, 14 липня 2023 р.

 

Художні твори, що завоювали увесь світ

     У ХХІ ст. нерідко можна почути думку про те, що сьогодні важливіші інформаційно-цифрові технології, а книга повільно відходить у минуле... Хіба можна погодитися із цим твердженням?

     Французький просвітитель Вольтер писав: «Увесь світ, за винятком лише диких націй, керується книгами».

     Чи замислювалися ви над тим, навіщо ми читаємо книги? Що ми шукаємо в художніх творах? Без перебільшення можна сказати, що мова та книги  зробили з людини людину. Особлива роль у цьому належить світовій художній літературі – спільному духовному набуткові людства.

     Людина, яка читає багато і систематично, розуміє красу художнього слова, цінує книгу, звертає увагу на деталі, має різнобічні інтереси, проводить паралелі із сучасним життям, зіставляє із власним життєвим досвідом.

     Отже, книга — це безмежний світ, необхідний для розвитку й виховання інтелігентної та культурної особистості.

     Завітайте до нас в центральну бібліотеку для дорослих (вул. Шевченка, 17 з середи по неділю 10.00-18.00), щоб насолодитися читанням творів української та зарубіжної літератури, які відомі у всьому світі.







Немає коментарів:

Дописати коментар