Черкаська обл. м. Умань вул. Незалежності 1 тел. 04744 5-27-49 E-mail: centrallibrary19@gmail.com Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100022528305437

суботу, 4 лютого 2023 р.

 

Оновлена бібліотека

! Культурний фронт на зв’язку !

    В місті Умань 3 лютого відбулось офіційне відкриття Центральної бібліотеки для дорослих.

    Нові стандарти, нові креативні рішення мають поставити українську книгу в ряд зі світовою літературою.

    Недарма ворог, в першу чергу, спалює українські книги, замінюючи їх російськими. Це війна "руського міра" проти України. Це тільки один із проявів цієї війни, метою якої є знищення української культури, мови, нації та України в цілому.

    Але український народ не здолати! Згуртованість та об’єднаність – ключ до Перемоги, бо саме це перетворює нас у воїнів, які захищають свою землю від російської орди, працюючи кожен на своєму фронті. І поки військові відвойовують загарбані окупантами території на фронті, ми тримаємо культурний фронт. Наша бібліотека стає потужним центром інформаційної боротьби, відіграючи велику роль серед культурного життя уманців. Ми повинні націлити свою громаду на те, що важливість української  книги та літератури необхідні для кожного з нас.




    Ми тепер знаходимося за адресою вул.Шевченка, 17 у відремонтованому, осучасненому, оснащеному новими меблями приміщенні, яке створить нашим читачам приємну атмосферу та затишок. Оновлена  книгозбірня стане місцем зустрічей творчих людей – членів нашої громади та всіх, хто не уявляє своє життя без книги.

    Велика подяка усім небайдужим, які разом, попри усілякі труднощі, сприяли тому, щоб бібліотека запрацювала саме тут .

    У першу чергу – це міський голова Ірина Плетньова. Ірина Григорівна займає позицію захисту, збереження, популяризації і розвитку української бібліотечної системи на зразок європейської. Доказом цього є тепла, світла, оновлена, осучаснена, сповнена атмосферою добра і любові – презентована Центральна бібліотека для дорослих. Очільниця міста подарувала бібліотеці генератор.


    Під час заходу бібліотекарі Світлана Гладка та Юлія Коротнян ознайомили гостей із роботою бібліотеки: розповіли про історію нашої книгозбірні, соціокультурну та інноваційну діяльність. На закінчення заходу члени народознавчого клубу «Світлиця», який діє при бібліотеці, разом із нашими гостями заспівали пісню «Ой у лузі червона калина».



    Центральна бібліотека для дорослих і надалі буде докладати зусиль у своїй роботі протягом 2023 року для створення ще більш багатофункціонального, відкритого для громади креативного культурного простору.

Тримаємо стрій! Читаємо і перемагаємо!







Немає коментарів:

Дописати коментар