Черкаська обл. м. Умань вул. Незалежності 1 тел. 04744 5-27-49 E-mail: centrallibrary19@gmail.com Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100022528305437

неділю, 26 лютого 2023 р.


День спротиву окупації Автономної Республіки Крим та

міста Севастополя

 

 26 лютого Указом  Президента України від 26.02.2020 р. в Україні встановлено День спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

  Крим став прецедентом новітньої світової історії. У сучасній Європі це, напевно, єдиний випадок, коли в мирний час одна держава окупувала і анексувала частину території іншої незалежної держави, тим самим порушивши всі існуючі міжнародні та міжурядові угоди.

  Попри факту окупації, єдиним законним статусом Кримського півострова в очах міжнародного співтовариства є статус Автономії Республіки Крим та м. Севастополь у складі України. Всупереч цьому росія встановила свій контроль над територією, що призвело до систематичних масштабних порушень фундаментальних прав людини. Такі дії російської влади стали загрозою міжнародній безпеці.

У 2021 році до Дня спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя кримським художником Рустемом Скібіним був  розроблений логотип на замовлення Представництва Президента України в АР Крим.

Основним гаслом цього дня є — Спротив триває!

 Наразі, спротив триває по всій країні та спротив і боротьбу чинять наші Збройні сили України, урядові структури, кожен громадянин України.

 Слава Україні! 


 

 

 

   

Немає коментарів:

Дописати коментар