Черкаська обл. м. Умань вул. Незалежності 1 тел. 04744 5-27-49 E-mail: centrallibrary19@gmail.com Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100022528305437

неділю, 26 лютого 2023 р.

 

Творчий вечір Володимира Торчинського

     25 лютого у центральній бібліотеці для дорослих відбувся творчий вечір уманського автора та виконавця своїх пісень Володимира Торчинського (творчий псевдонім - v.torik). В читальній залі зібралися поціновувачі творчості барда: його друзі, знайомі та користувачі нашої бібліотеки. Музикант виконував авторські пісні під гітару. Під час виступу артиста, присутні мали змогу задавати запитання, на які бард із задоволенням відповідав. Також поет декламував свої вірші та розповідав цікаві та веселі історії зі свого життя.

     Стиль, в якому працює співак, називає  "сінгер-сонграйтер"- англійська назва виконавця і автора пісень,  або "кантауторе" - італійське визначення співака, автора музики і тексту, (друзі, жартома, називають цей стиль "кантауtorik").

     Володимир Торчинський визначає пісню як симбіоз музики, поезії і театру. Впевнений, що Авторська пісня - це коли одна людина робить все від початку до кінця: і музику, і текст, і виконання, незалежно  від стилю.

     Бард виділяє пісню в окремий жанр, критерієм якого є не стиль, а якість самої пісні, як цілісного продукту.

    Пісні на творчому вечорі звучали різнопланові: жартівливі і сумні , на побутову тему і політичні, про любов до рідного міста та ненависть до ворогів України. Ніхто із присутніх не залишився байдужим до творчості поета: кожен знайшов для себе щось рідне і дороге своєму серцю і душі.

    Всі кошти, які були зібрані на творчому вечорі, будуть перераховані на потреби ЗСУ. Наближаємо Перемогу, не зупиняємось! Донатимо та підтримуємо на культурному фронті наших захисників!

 









Немає коментарів:

Дописати коментар