Черкаська обл. м. Умань вул. Незалежності 1 тел. 04744 5-27-49 E-mail: centrallibrary19@gmail.com Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100022528305437

неділю, 19 лютого 2023 р.

 

Пішли у вир без вороття, за гідний поступ, кращу долю

     20 лютого Україна вшановує пам'ять героїв Небесної Сотні – українців, які змінили перебіг історії нашої держави.

     Надзвичайно важливо, особливо під час війни, не забувати те, з чого все починалось. Бо це фактично була перша битва російсько-української війни. Це була битва за наші цінності, за європейське майбутнє, за свободу.

     Небесна Сотня — термін, за яким стоять 107 людей різної долі. Їх об’єднала боротьба проти тиранічної влади та за майбутнє нації.

     “Герої не вмирають” – перше, про що думає кожен, згадуючи Героїв Небесної Сотні.

     До Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні в нашій бібліотеці представлена виставка-шана «Пішли у вир без вороття, за гідний поступ, кращу долю», щоб віддати шану тим, хто пожертвував найціннішим - своїм життям - заради нашого майбутнього, тим, що загинули за правду, свободу, незалежність своєї держави і ціною жертовності показали, що наш український дух є незламним, а народ – нескореним.

     Серед тих, хто ознайомився з виставкою був і наш земляк – Роман Чорномаз, один із учасників подій на Майдані, що боровся і продовжує боротися  за демократичні цінності та територіальну  цілісність нашої держави. Роман з перших місяців війни пішов на фронт. Обрав снайперську справу, пройшовши необхідну підготовку, одразу потрапив в Сіверодонецьк – у саме пекло бойових дій. Нещодавно Роман отримав свою другу контузію. Зараз перебуває у відпустці у звязку з пораненням.

     Запрошуємо всіх бажаючих відвідати нашу бібліотеку та ознайомитися з матеріалами виставки.


















Немає коментарів:

Дописати коментар