Черкаська обл. м. Умань вул. Незалежності 1 тел. 04744 5-27-49 E-mail: centrallibrary19@gmail.com Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100022528305437

четвер, 9 вересня 2021 р.

 

Права та обов’язки осіб

 при проведенні профілактичних

 щеплень

В рамках правознавчого клубу «Феміда», що діє на абонементі  Центральної бібліотеки для дорослих, відбувся правовий діалог  на тему «Права та обов’язки осіб при проведенні профілактичних щеплень». До нас завітала головний спеціаліст Уманського місцевого центру з надання безоплатної вторинної допомоги Сіньковська Вікторія Олександрівна.

Для користувачів та працівників бібліотеки пані Вікторія розповіла, що таке вакцинація та яке значення вона має для суспільства.

Вікторія Олександрівна зазначила, що Конституція України надає право вибору щодо свого здоров’я. Це принцип демократичного суспільства, але чи надає це право ставити під загрозу життя інших? Тому й однозначної відповіді на питання: правом людини чи її обов’язком є вакцинація, немає.

Важливою умовою ефективності будь-яких заходів державного управління є їхня підтримка з боку населення. Люди можуть сприймати деякі заходи, як несправедливі, інші ‒ як неефективні й тому відмовлятися від їх здійснення.

Через це необхідно надати населенню повноцінну інформацію про якість вакцини, про необхідність і безпечність вакцинування. Такі заходи здатні послабити антивакцинальні настрої населення.

Дякуємо пані Вікторії за актуальну та пізнавальну інформацію.









Немає коментарів:

Дописати коментар