Черкаська обл. м. Умань вул. Незалежності 1 тел. 04744 5-27-49 E-mail: centrallibrary19@gmail.com Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100022528305437

неділю, 22 серпня 2021 р.

 Прапор миру, вірності і волі

            Щороку 23 серпня, за добу до святкування Дня Незалежності, Україна відзначає День Державного Прапора. Дата була обрана на згадку про події 1991 року, коли до будівлі Верховної Ради група народних депутатів внесла синьо-жовтий стяг. Згідно із найбільш популярним тлумаченням колірної гами прапора, синя його смуга символізує ясне небо, а жовта – золоті пшеничні ниви. Дехто ж стверджує, що насправді барви нашого прапора здавна символізують дві головні стихії природи – воду і вогонь.

    Державний прапор як символ країни є втіленням національної єдності, честі та гідності, традицій державотворення, історії та сьогодення. Український національний прапор має здатність кликати не тільки на урочисті мітинги і свята, а й на боротьбу за свободу і честь нації. Це наш історичний дух, наша совість і наша незламність, це вічно жива пам’ять і вічна мрія нашого народу.

    З нагоди Дня Державного прапора запрошуємо вас подивитись історичний огляд «Прапор миру, вірності і волі», створений працівниками нашої бібліотеки з метою виховання в наших користувачів поваги до державних символів України. 





       

Немає коментарів:

Дописати коментар