Черкаська обл. м. Умань вул. Незалежності 1 тел. 04744 5-27-49 E-mail: centrallibrary19@gmail.com Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100022528305437

неділю, 27 червня 2021 р.

28 червня - День Конституції України

 

Вчимося бути громадянами

Хто рухається вперед у знанні, але відстає у моральності,

той більше прямує назад, ніж вперед.

Арістотель

     Бути громадянином — значить користуватися певними правами і нести необхідні обов'язки по відношенню до своєї держави. Ці права та обов'язки визначено в Основному Законі країни — Конституції.

     Конституція України наділяє громадян широкими правами і свободами. Громадяни нашої країни рівні перед законом незалежно від походження, соціального чи майнового стану, расової та національної приналежності, статі, освіти, мови, ставлення до релігії.

     В читальній залі центральної бібліотеки для дорослих до Дня Конституції України був проведений коментований перегляд «Вчимося бути громадянами», який  ставить за мету виховувати сучасного громадянина-патріота Української держави, готувати учнівську молодь до виконання ролі активних громадян, ознайомити її з громадянськими навичками і цінностями, необхідними для ефективної участі у житті громади.

     Україні не так потрібні патріоти, як добрі громадяни. Йшлося про потребу виховання людей, які будуть вміти і будуть небайдужими брати відповідальність за себе і свою спільноту, бути чуйними і людяними до своїх співгромадян.

     Знання  своїх прав та обов`язків розширює можливості їх реалізації, зміцнює життєву позицію, підвищує громадянську активність, формує почуття непримиренності до негативних соціальних явищ.




Немає коментарів:

Дописати коментар