Черкаська обл. м. Умань вул. Незалежності 1 тел. 04744 5-27-49 E-mail: centrallibrary19@gmail.com Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100022528305437

понеділок, 14 вересня 2020 р.

 Щоденники Петра Федоровича Курінного

Щира подяка, від імені Уманської міської централізованої системи бібліотек, Юрію Вікторовичу Торгало, досліднику-краєзнавцю, за подаровану книгу «Щоденники Петра Федоровича Курінного» (Врятований та збережений літопис Умані початку ХХ століття), упорядниками якої є Юрій Торгало та Валентина Устинова.
Петро Федорович Курінний (1852 - 1931) – відомий в місті Умані Київської губернії громадський та кооперативний діяч, за фахом юрист.
П. Ф. Курінний був свідомим українським патріотом, людиною з гуманістичними поглядами. Як спостережливий свідок багатьох подій, він залишив унікальні документи – Щоденники, які містять найрізноманітніші свідчення з життя міста першої третини ХХ ст. Щоденники вдалося зберегти його сину П. П. Курінному, відомому українському археологу та історику.
Тож всім, хто цікавиться історією, можна відкрити ще одну невідому сторінку рідного міста. В Центральній бібліотеці для дорослих Ви можете ознайомитись з цією унікальною книгою, та подивитись на Умань та уманчан очима П. Ф. Курінного: З особистих щоденників за 1918-1929 рр.




Немає коментарів:

Дописати коментар