Черкаська обл. м. Умань вул. Незалежності 1 тел. 04744 5-27-49 E-mail: centrallibrary19@gmail.com Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100022528305437

вівторок, 14 лютого 2017 р.

Серцю властиво любити

        
       
          День Святого Валентина 14  лютого -  прекрасне свято закоханих.  Його історія така вражаюча, як сама любов. Все почалось в 269 році в часи Римської імперії. Йшли роки правління Клавдія II – імператора, який заборонив солдатам - легіонерам одружуватися. Він вважав, що якщо людина не охоплена почуттями любові і не пов’язана узами шлюбу, вона буде битися набагато лютіше.
     Але знайшлася людина, що прийняла на себе обовязок проводити  одруження  закоханих пар .Це був священник Валентин який за непокору був засуджений до смертної кари. Перед стратою Валентин написав листа до дочки   головного тюремника, в яку був закоханий. Лист був підписаний фразою «Твій Валентин» .
   Традиція дарувати листівки закоханим виникла після канонізації священника в 496 році .Було оголошено, що 14 лютого - офіційний день закоханих. Він відзначається донині .

       До кожного з нас рано чи пізно заглядає кохання. Кохання - одне з піднесених, шляхетних і прекрасних почуттів. Тож, який шлях до справжнього кохання? Про це йшлося на зустрічі  психолога Чернишук Л. Я. головний спеціаліст по справах сімї та молоді зі студентами УДПУ. Розглядалися такі питання як : «Що таке романтична закоханість?»; »Чим відрізняється закоханість від справжнього кохання?»; »Інтимні стосунки» тощо. Переглядалися фрагменти відеофільму. Присутнім  була дана можливість відповісти на завдання, що надавалась в письмовій формі. Також був проведений майстер-клас «Як виготовити «Валентинки», їх оформлення». Організована виставка - експозиція: »Моя душа чекає дива».







                                      

Немає коментарів:

Дописати коментар