Черкаська обл. м. Умань вул. Незалежності 1 тел. 04744 5-27-49 E-mail: centrallibrary19@gmail.com Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100022528305437

понеділок, 25 травня 2015 р.

В рамках акції «Українська молодь читає» пройшов літературно-творчий конкурс «Кращий читач року»

Залучення молоді до читання є одним із основних завдань бібліотеки. Від того, як читає молодь, залежить майбутній інтелектуальний і економічний потенціал суспільства. Відомо, що через різні причини(засилля поп-арту, масової культури, розвиток телебачення, Інтернету, відеоігор) інтерес до читання постійно спадає. Особливо ця тенденція прослідковується серед молоді, все менше звертаються вони за класичною та сучасною художньою літературою.
        Тому відділ обслуговування організовує різноманітні заходи для підтримки читання молоді та підвищення статусу книги, які можуть бути цікаві для користувачів.
        Незважаючи на песимістичний бік цієї проблеми, існує частина української молоді, котра все таки любить читати.
        Щоб з’ясувати більш глибоко, що читає сучасна молодь, що є основним фактором у ставленні молоді до книги та читання, в якій літературі виникає потреба, чи цікавляться читачі юнацького віку літературними новинками, зокрема, молодих українських авторів, як полюбляють проводити вільний час, з якою метою приходять до бібліотеки, була розроблена анкета «Бібліотека і книга в моєму житті». Участь приймали користувачі нашої книгозбірні, які вже тривалий час є її активними читачами. За результатами анкетування було визначено, що літературні смаки сучасної молоді дуже різняться:  хтось читає фентезі, хтось класичну літературу, хтось обмежується тільки глянцевими журналами.
        Учасники анкетування взяли участь у літературно-творчому конкурсі «Кращий читач року». Кожен із них підготував презентацію своєї улюбленої книги, рекомендуючи прочитати її своїм ровесникам. Переможців обирали за допомогою анонімного голосування за номінаціями:
-        обдарована особистість;
-        «фанат фентезі»;
-        «містер-детектив»;
-        Лицар історичного роману.
По закінченню конкурсу переможців відзначили подарунками.




















Немає коментарів:

Дописати коментар