Черкаська обл. м. Умань вул. Незалежності 1 тел. 04744 5-27-49 E-mail: centrallibrary19@gmail.com Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100022528305437

понеділок, 16 березня 2015 р.

Права жінок в Україні, жінка і влада

В бібліотеці проходив захід на тему  «Права  жінок в Україні,  жінка і влада» в рамках декади «Пропаганди правових знань». Відвідувачі пригадали за допомогою відео презентації імена видатних жінок в історії. 

Споконвіку жінка сприймалася, як берегиня домашнього вогнища, мати, продовжувачка роду. Проте, сьогодні жінки доводять, що їм під силу займатись політикою, будь-яким видом бізнесової, економічної, законотворчої діяльності. Боротьба жінок за свої права має давню історію. Вона проходила практично у всіх країнах світу. Отже, жінка яку вважають слабкою статтю, показала твердий характер,  наполегливість і домоглася свого права бути рівною чоловікові у всіх сферах життєдіяльності.


Були запрошені сильні і дієві жінки,  які відіграють важливу роль в керівництві та громадському житті нашого міста – Кучер Галина Михайлівна й Лісова Людмила Василівна. Вони розповіли про свій життєвий шлях, історію кар’єрного успіху, дали поради та настанови для студентів агро-технічного коледжу (які були запрошені на захід). Студенти, вражені розповідями, задавали багато питань Галині Михайлівні та Людмилі Василівні. Молодь отримала дуже цікаві і професійні відповіді. За щирість, відкритість, доброту ще раз велике спасибі нашим гостям. Сподіваємось ще не раз побачити їх у стінах нашої бібліотеки, приклоняємось перед їх працею, нехай Бог дає  їм багато сил, щоб робити гарне й добре для містечка Умань та його жителів.
Заклопотані непростими буднями і обставинами сьогодення  наші славні українські жінки не втрачають надії й оптимізму на те, що Україна – всесильна Мати – заживе ще в добрі й злагоді, завоювавши місце поваги і шани серед інших країн.







Немає коментарів:

Дописати коментар