Черкаська обл. м. Умань вул. Незалежності 1 тел. 04744 5-27-49 E-mail: centrallibrary19@gmail.com Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100022528305437

понеділок, 30 вересня 2013 р.


8 квітня у приміщенні Уманської центральної бібліотеки відбувся урочистий захід з нагоди Дня української мови та словесності. Організували свято працівники бібліотеки, спільно з літературним об'єднанням "ЛІТО".



На свято були запрошені учні 7 школи,члени літературного гуртка та постійні відвідувачі, шанувальники рідного слова. Читальний зал прикрасила велика, яскрава книжкова виставка, на якій представлені твори відомих поетів нашого міста.
Захід спрямований на підтримку рідної мови, привернення уваги до проблем її вивчення та розвитку, пропаганди і популяризації та водночас демонстрацію її краси й багатства.
Дійство розпочалось словами привітання завідуючої міської центральної бібліотеки Шиян Л.М. Коли є мова, є держава, є народ. Саме тому так планомірно та  ревно нищили українську мову наші вороги. Подібного не знала історія жодної мови, жодної держави. Але вона щоразу воскресала, щоб вплестися в терновий вінок страждання, краси і слави.
Потім ініціативу в свої руки перейняли вихованці Уманської ЗОШ № 7, які читали поезії про рідну мову. Людмила Михайлівна зробила короткий екскурс історії виникнення української писемності та нагадала про подальший її розвиток. Про історію та розвиток української словесності на Уманщині розповіла працівник краєзнавчого музею Мінова І.О.
Упродовж свята лунали гуморески у виконанні Пікальова Ю., поетичні рядки про рідне слово талановитих поетів нашого міста, зокрема Михайлової Н. С., Вахламової І. С., Поліщук О. В., Кримовської С., Савранської Т.К., Чупряк Л.А., Зарудняк Н. І., Кізник В. та інших.
Закінчилоь святкування музичною програмою, підготовленою Сергієм Цюрком та Оленою Світличною. Авторська пісня Сергія Цюрка вкотре довела мелодійність та глибину українського слова.
Тож плекайте, любіть рідну мову. Мова - це найпнрша ознака нації, могутній дар животворчої скарбниці, з якої ми черпаємо уявлення про світ, свою родину й увесь свій край.



 
 

 

 
 
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар