Черкаська обл. м. Умань вул. Незалежності 1 тел. 04744 5-27-49 E-mail: centrallibrary19@gmail.com Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100022528305437

неділю, 18 лютого 2024 р.

 

Україна – країна нескорених

     Щороку 20 лютого в Україні вшановують пам'ять Героїв Небесної Сотні.

     Саме тоді, під час Революції гідності, протистояння між українським народом і тодішнім режимом сягнуло свого піка. Із 18 по 20 лютого на Майдані загинуло найбільше людей – 78 осіб, після 20 лютого від поранень померло ще понад 20 протестувальників. Усі вони увійшли до меморіалу борців за українську незалежність – до Небесної Сотні.

     Вони вийшли виборювати своє майбутнє. Вільне, демократичне, європейське майбутнє, сповнене поваги та цінностей. Тоді люди змінили хід історії, не дали диктатурі вкорінитися у нашій країні та показали світові всю силу, стійкість і незламність нашої нації.

     Детальніше про події тих днів та героїв Небесної Сотні можна ознайомитись, переглянувши виставку – шану «Україна – країна нескорених», що експонується в читальній залі нашої бібліотеки.

     Небесна Сотня – перші герої російсько-української війни. Це була фактично перша битва російсько-української війни, битва за наші цінності, за європейське майбутнє та свободу. Саме тоді, під час Майдану, подвиг Небесної Сотні допоміг та мобілізував українське суспільство на боротьбу, яка продовжується і досі. Вони втримали небо свободи над нами.

     Пам‘ятаємо, боремось та переможемо. Герої не вмирають!






Немає коментарів:

Дописати коментар