Черкаська обл. м. Умань вул. Незалежності 1 тел. 04744 5-27-49 E-mail: centrallibrary19@gmail.com Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100022528305437

пʼятниця, 21 червня 2024 р.

 

Прочитана книга про війну – мій подарунок перемозі

     Обличчя війни страшне і потворне.

     Будь-яка війна - трагедія: масова загибель людей, кров і каліцтва, руйнування і злидні... Війна, що прийшла на українську землю червневим ранком 1941-го року, увірвалася до кожної сім'ї, до кожної оселі, відібрала мільйони молодих життів, спотворила нашу чудову природу, перетворила у руїни тисяч міст і сіл.

     Проте наш народ залишився незламним у титанічній битві, якої ще не знала історія. Він боровся за свободу і переміг. Серед тисяч солдатських автографів на стінах Рейхстагу чимало українських імен. Пам'ятаючи, згадуючи і поминаючи ці імена, наша бібліотека презентує інтелект-аукціон «Прочитана книга про війну – мій подарунок перемозі».

     Поєднання слів «людина» і «війна» суперечить усім людським законам добра. Але війни — це не тільки минуле людства, це, на жаль, його сьогодення.

     Знову іде війна, гинуть українці, дивуючи нас і світ силою духу, героїзмом і подвигом в ім'я життя.

     Сподіваємося, що завдяки нашому заходу, читачі зможуть більше дізнатися про бойовий подвиг своїх предків, зрозуміти причини війни, краще усвідомити сьогоднішні події в Україні.










Немає коментарів:

Дописати коментар