Черкаська обл. м. Умань вул. Незалежності 1 тел. 04744 5-27-49 E-mail: centrallibrary19@gmail.com Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100022528305437

субота, 30 вересня 2023 р.

 

30 вересня – Всеукраїнський день бібліотек

     Свято бібліотек – це, передовсім, свято книги, великдень нашого духу, що починається із Сковороди та Котляревського, духу, що вийшов із «Кобзаря» Шевченка, через святий собор Гончара і чорну голгофу Стуса, катівні О.Теліги і душевний біль Ліни Костенко.

     Сьогодні ми переконуємось у тому, наскільки важлива і потрібна наша професія в цей складний для України час. Бібліотечна галузь має тримати свій культурний фронт під час повномасштабного військового вторгнення росії в Україну та військового стану у всій країні, адже інформаційний фронт по важливості стоїть поряд з військовим.

     Згуртованість та об’єднаність – ключ до перемоги, бо саме це перетворює нас у воїнів, які захищають свою землю від російської орди, працюючи кожен на своєму фронті. І поки військові відвойовують загарбані окупантами території на фронті, українська бібліотека стає потужним центром інформаційної боротьби.

     Уманська система бібліотек тримає стрій: хвилюємось, переживаємо, радіємо, працюємо…

     Прагнемо підтримати один одного в біді, вітаємо з гарними подіями… Наш світ змінився. Але ми не зламалися та продовжуємо працювати – бо віримо, що кожен сьогодні наближає перемогу там, де може. І дякуємо нашим Збройним Силам за кожний день.

     Отже, наші бібліотеки і в умовах воєнного стану залишаються відкритими для співпраці та допомоги, ми довели свою життєздатність як важливий соціальний інститут.

     Вітаємо наших колег зі святом! Зичимо вам щастя, радості, щирих і добрих читацьких посмішок, цікавих запитів, шани, поваги читачів і, головне, - перемоги над російським агресором!





Немає коментарів:

Дописати коментар