Черкаська обл. м. Умань вул. Незалежності 1 тел. 04744 5-27-49 E-mail: centrallibrary19@gmail.com Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100022528305437

субота, 8 липня 2023 р.

 

Магія свята Івана Купала

Щоб показати красу і неповторність  магічного свята природи Івана Купала, 7 липня в Уманській бібліотеці для дорослих (вул. Шевченка,17) відбулося чергове засідання народознавчого клубу «Світлиця».

Івана Купала - одне з найбільш таємничих і магічних свят, що дісталося нам від наших пращурів. Свої витоки свято Івана Купала, або Іванів день бере ще з часів язичництва. Спочатку цей день був присвячений язичницькому богу Купалі. Але після християнізації Київської Русі назва цього дня доповнилася ім’ям Іоанна Хрестителя (Предтечі), день народження якого збігався з купальським святом. Свято Купала відбувалося саме в період, коли сонце приходило до зеніту – найвище піднімалося над землею, давало найбільше тепла і світла, виявляло свою найвищу чудодійну силу для рослинного і тваринного світу та для людини.

 На заході було презентовано тематичну поличку «Магія свята Івана Купала», на якій представлені книги про звичаї та традиції свята.

Бібліотекар ознайомила присутніх з історією свята.

 Члени клубу співали стародавні купальські пісні, ділилися особистими спогадами про святкування Івана  Купала в різних куточках України.








Немає коментарів:

Дописати коментар