Черкаська обл. м. Умань вул. Незалежності 1 тел. 04744 5-27-49 E-mail: centrallibrary19@gmail.com Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100022528305437

пʼятницю, 14 квітня 2023 р.

 

Лицар уманської поезії

Я по тій стежині

Що мені судилось,

Не носив гордині,

Хоч вона й просилась.

     Таким закарбувався в памяті уманців земний шлях Михайла Васильовича Малиновського.

     14 березня 2023 року  виповнилося б 95 років від дня народження лікаря за фахом, який плідно займався літературознавством, краєзнавством та захоплювався поетичною творчістю.  

     Відомі літературознавчі роботи Малиновського, присвячені вивченню життя і творчості Т.Г.Шевченка, М.П.Драгоманову, родині Тобілевичів, дослідженню творчої діяльності лікаря Ю.Крамаренка.

     Михайло Васильович любив людей, життя, свою професію, поезію. Видав три власні книги віршів: «Стежки-дороги», «Думи мої, думи мої», «Барви флори», працював екскурсоводом парку «Софіївка».

     М. Малиновський мав чесну вдачу, незалежний характер, висловлював принципову позицію стосовно вживання української мови. Михайло Васильович був людиною, яка щедро витрачала власний час, кошти, досліджуючи білі плями у краєзнавстві та літературі, дарувала у віршах життєву мудрість і частину власної світлої душі.

     Запрошуємо всіх бажаючих ознайомитися з виставкою-персоналією «Лицар уманської поезії», що експонується в центральній бібліотеці для дорослих (вул. Шевченка, 17) та познайомитися поближче з життям і творчістю цього видатного поета-краєзнавця.





Немає коментарів:

Дописати коментар