Черкаська обл. м. Умань вул. Незалежності 1 тел. 04744 5-27-49 E-mail: centrallibrary19@gmail.com Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100022528305437

вівторок, 21 грудня 2021 р.

 

Рука допомоги біженцям

     Збройний конфлікт на Сході України та анексія Криму призвели до того, що чимало людей покинули свої домівки та переїхали у безпечніші місця України або в інші держави.

     Вимушено переміщені особи потребують матеріальної, фінансової, соціальної і психологічної допомоги та підтримки. Ситуація постійного стресу, зумовленого вимушеним від’їздом з постійного місця проживання, порушення стабільності та звичного стану життя, втрата годувальників, друзів, родичів, позбавлення батьківської турботи негативно впливає на особистість.

     Проблеми мігрантів, біженців, переселенців складають широке коло проблем в житті нашої країни. Тому в читальній залі нашої бібліотеці діє інформаційна зона «Рука допомоги біженцям», де внутрішньо переміщеним особам надаються роз’яснення щодо вирішення їх нагальних проблем: отримання місця для тимчасового проживання, переоформлення пенсій, державних соціальних допомог, виплат по втраті працездатності, працевлаштування, влаштування дітей до закладів освіти, отримання медичної допомоги, тощо.






Немає коментарів:

Дописати коментар