Черкаська обл. м. Умань вул. Незалежності 1 тел. 04744 5-27-49 E-mail: centrallibrary19@gmail.com Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100022528305437

четвер, 9 грудня 2021 р.

 

10 грудня – Міжнародний 

день прав людини 

10 грудня в світі відзначається Міжнародний день прав людини, що був заснований на засіданні Генеральної Асамблеї ООН у 1950 році.

Права людини є найважливішим питанням внутрішньої та зовнішньої політики всіх світових держав. Забезпечення прав і свобод людини, їх практична реалізація є критерієм, за яким оцінюється рівень демократичного розвитку будь-якої держави і суспільства в цілому.

У Центральній бібліотеці для дорослих до Міжнародного дня прав людини було організовано ряд заходів:

- бібліотекарем оформлено виставку-інфоромацію «10 грудня – Міжнародний день прав людини», на якій представлено нові законодавчі акти та література на юридичну тематику;

- в рамках правознавчого клубу «Феміда», що діє на абонементі Центральної бібліотеки для дорослих, відбулась зустріч-діалог «Правові поради молоді при  працевлащтуванні», де головний спеціаліст Уманського місцевого центру з надання безоплатної вторинної допомоги Сіньковська Вікторія Олександрівна ознайомила учасників діалогу з правами молоді в трудових правовідносинах.

Тематика проведених заходів сприяє підвищенню рівня правової культури користувачів бібліотеки, інформованості молоді про їхні конституційні права та обов’язки, можливості їх реалізації та захисту.

Дякуємо пані Вікторії за актуальну та пізнавальну  інформацію, а всім учасникам за плідний діалог.









Немає коментарів:

Дописати коментар