Черкаська обл. м. Умань вул. Незалежності 1 тел. 04744 5-27-49 E-mail: centrallibrary19@gmail.com Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100022528305437

понеділок, 8 листопада 2021 р.

 

Там, де живе рідна мова, живе

 український народ

День української  писемності та мови – державне свято, яке щороку відзначається в Україні  9  листопада. 

Встановлене  воно було 9 листопада 1997 року Указом Президента №1241/97 «Про День української писемності та мови» на підтримку «ініціативи громадських організацій та з урахуванням важливої ролі української мови в консолідації українського  суспільства».

За православним календарем – це день вшанування пам’яті преподобного Нестора-літописця–письменника, основоположника давньоруської історіографії, першого історика Київської Русі, мислителя, вченого, ченця Києво-Печерського монастиря. Дослідники вважають, що саме з преподобного Нестора-літописця і починається писемна українська мова.

Мова – духовний скарб нації. Це не просто засіб людського спілкування, це те, що живе в наших серцях. Українська мова – багата, ніжна й ласкава, мудра, доброзичлива, глибокодумна, чиста, правдива. Багатство української мови виявляється в тому, що нею можна висловити найскладніші думки, найтонші почуття і переживання, передати враження про побачене, почуте, прочитане.  

До Дня української писемності та мови на абонементі Центральної бібліотеки для дорослих експонується вистака-інформація «Там, де живе рідна мова, живе український народ», на якій представлені різноманітні навчальні посібники, словники та підручники. В запропонованих виданнях розглядаються питання фонетики, правопису та стилістики сучасної української літературної мови згідно з останніми змінами українського правопису.

Ці всі видання розраховані на тих, хто прагне поглибити знання з теорії української мови, удосконалити свою грамотність, опанувати ділове мовлення. 

Тож насолоджуймося рідною мовою, адже така мелодика та краса варті цього!

Запрошуємо всіх бажаючих до перегляду!











Немає коментарів:

Дописати коментар