Черкаська обл. м. Умань вул. Незалежності 1 тел. 04744 5-27-49 E-mail: centrallibrary19@gmail.com Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100022528305437

середу, 29 вересня 2021 р.

                      Михайло Грушевський - будівничий української державності (до 155-річчя від дня народження)

                                                                                            Завдяки історичній пам’яті                                                                                      людина стає особистістю, народ –                                                                                                        нацією, країна – державою.

                                                                                                          М. С. Грушевський

 

    29 вересня – 155 років від дня народження Михайла Сергійовича Грушевського, одного з найпомітніших українських постатей XX століття.

   Михайло Грушевський − не просто знаменитий історик чи політичний лідер, це людина з когорти тих, що визначали орієнтири українського національного руху наприкінці ХІХ та в перші десятиліття ХХ ст. та, врешті, очолювали українське державотворення. Саме він став першим головою української держави в ХХ ст. та формулював основи української національної ідеї. Він був основоположником модерної української історіографії і дав початок новому баченню не лише минулого України, але й усієї Східної Європи.

   З нагоди цієї дати в читальній  залі Уманської міської центральної бібліотеки для дорослих експонується перегляд літератури «Михайло Грушевський - будівничий української державності».

  Запрошуємо всіх, хто цікавиться постаттю М. С. Грушевського, ознайомитись з книгами та матеріалами про найрізноманітніші факти з його життя, наукової, громадської та державно - політичної діяльності, завітавши до нашої бібліотеки.






  

Немає коментарів:

Дописати коментар