Черкаська обл. м. Умань вул. Незалежності 1 тел. 04744 5-27-49 E-mail: centrallibrary19@gmail.com Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100022528305437

середу, 9 червня 2021 р.

 Василь Шкляр – батько українського бестселера

10 червня  70 років від дня народження  В. М. Шкляра, одного із найвідоміших і найбільш читаних сучасних українських письменників, громадсько-політичного діяча.

Його біографія сповнена пригод і романтики, які Шкляр переносить  на сторінки своїх книг.

Василь Шкляр є членом Спілки письменників України та Асоціації українських письменників. Він також автор книг: «Перший сніг», «Живиця», «Праліс», «Ностальгія», «Тінь сови», «Ключ», «Елементал», «Кров кажана», «Декамерон», «Репетиція сатани», «Черешні в житі», «Троща», «Характерник».

Письменник – лауреат багатьох літературних премій. Зокрема, «Золоте перо», «Золотий Бабай», за найкращий гостросюжетний роман. «Коронація слова», перша премія в номінації «Роман», «Спіраль століть», міжнародна премія в жанрі фантастики у номінації «За найкращу україномовну фантастику».

Найбільшу популярність письменникові з Черкащини приніс роман на тему історії рідного краю –  «Залишенець» або ж «Чорний Ворон». Цей  роман про боротьбу повстанців Холодного Яру проти більшовиків вийшов практично одночасно у двох різних виданнях у 2009 році.

На абонементі Центральної бібліотеки для дорослих організовано перегляд літератури «Василь Шкляр – батько українського бестселера», на якому представлені книги письменника із фонду бібліотеки. Запрошуємо до перегляду!







Немає коментарів:

Дописати коментар