Черкаська обл. м. Умань вул. Незалежності 1 тел. 04744 5-27-49 E-mail: centrallibrary19@gmail.com Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100022528305437

вівторок, 19 січня 2021 р.

 Мазепинський лицар Данило Нарбут

22 січня виповнюється 105 років із дня народження народного художника України, лауреата Шевченківської премії в галузі образотворчого мистецтва Данила Нарбута. В основі творчості художника — переважно етнографічні мотиви й українські історичні сюжети. Данило Нарбут – це глибока традиційність, народність, причетність до українського життя, до його етичних та естетичних засад. Протягом життя він оформив понад 250 сценічних вистав. Комуністична влада замовчувала його ім'я. Нарбут фактично перебував під забороною і негласним наглядом як "український націоналіст". Лише після того, як він відійшов у потойбіччя, ми починаємо розуміти, скільки за його непересічним життям постає нерозпізнаного, невизнаного, і якби його дослідити, перед нами постали б гідні подиву імена та їх твори. 

До цієї дати в Уманській міській центральній бібліотеці для дорослих підготовлено перегляд «Мазепинський лицар Данило Нарбут».




Немає коментарів:

Дописати коментар