Черкаська обл. м. Умань вул. Незалежності 1 тел. 04744 5-27-49 E-mail: centrallibrary19@gmail.com Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100022528305437

четвер, 3 грудня 2020 р.

 


Інформаційний дайджест "Волонтерство – не робота, а покликання"

Я прикрию собою, я підставлю плече,

Хай від тебе, герою, куля геть утече,

Аби ти повернувся, повернувся живим,

Я з тобою ділюся просто серцем твоїм.

У всьому світі 5 грудня відзначають міжнародний День волонтера.

Наразі Україна переживає складні часи, захищаючи свою територіальну цілісність та суверенітет від посягань ворога, – пише славні сторінки історії, окроплені кров’ю героїв. Відстоюючи свою незалежність і свободу, держава втрачає цвіт нації, своїх найкращих синів та доньок, які боронять кордони та рубежі рідної землі від окупантів. Болем відгукуються в українців Небесна Сотня, що полягла на Майдані заради кращого майбутнього своїх дітей, що хочуть жити за європейськими стандартами у демократичній, оновленій країні, численні подвиги військових у ООО (АТО), багато з яких добровільно пішли захищати свою державу, свої сім’ї, нас із вами від ворогів.

Саме в цей день хочеться подякувати і вклонитися їм до землі за титанічні зусилля, які вони докладають, допомагаючи військовим, за патріотичні почуття і безмежну любов до рідної землі. Бо саме вони прийняли на себе удар 2014-2015 років, підставили плече українській армії.

У місті Умань вже 5-й рік функціонують волонтерські організації «Разом» і «До перемоги», яких об’єднує спільна мета – допомогти українським військовим, забезпечити бійців на фронті всім необхідним, покращити їм важкі умови, щоб вони знали, що про них не забули і їх чекають. Хто хоч раз брав участь у волонтерстві – той безкорисливо буде це робити постійно, тому що це поклик душі.

Керівники уманських волонтерських штабів Ольга Ситник («До перемоги») та Сергій Мельник («Разом») зі своїми волонтерами організували роботу за різними напрямками:

Яскраві волонтерські імена міста – Інна Безпалько, Інна Титаренко, Ольга Ситник, Валентина Мельник, Людмила Буніна, Олександр і Роман Бовкуни, Іван Кузьменко, Євген Пухальський, Наталія Скоробреха, Оксана Ящук, Любов Логвиновська, Руслана Мельник, Олександр Олійник та багато інших.

Доземно вклоняємося вам і зичимо мирного неба та гідного життя у розквітлій Україні.

Бо держава, що має героїв, які на вівтар перемоги кладуть найдорожче, та людей, у яких на першому плані стоять патріотичні почуття і безмежна любов до рідної землі, – гідна найкращого майбутнього. Пишаємось своїми співвітчизниками,  адже ніколи і нікому не здолати той народ, який, жертвуючи власними благами, ділиться останнім, щоб допомогти воїнам, які захищають наше мирне життя.




Немає коментарів:

Дописати коментар