Черкаська обл. м. Умань вул. Незалежності 1 тел. 04744 5-27-49 E-mail: centrallibrary19@gmail.com Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100022528305437

четвер, 3 грудня 2020 р.

 

Інформаційна хвилина 

«Особливим 

потребам – особливу увагу»

Щороку 3 грудня разом із світовою спільнотою Україна відзначає Міжнародний день людей з обмеженими можливостями.

На їхню долю випали нелегкі випробування, однак вони, долаючи труднощі, проявляють виняткову силу духу і непохитну віру в життя.

Нині державна політика ґрунтується на соціальному захисті громадян з особливими потребами.

Бібліотека не стоїть осторонь проблем людей з особливими потребами: маємо перелік категорій користувачів, які мають право на безкоштовне  обслуговування.

У бібліотеці надаються юридичні та інші консультації, формуються банки соціально-побутової інформації (рішення місцевої влади, правові документи з питань пенсійного забезпечення, соціальних та податкових пільг, розклади міжміського транспорту, роботи ЖЕКу, поліклінік).

Велику увагу бібліотека приділяє молоді, котра має вади здоров’я. Люди потребують простого людського спілкування, часто бібліотечні заходи стають для них святом душі.

Отже повага до людської гідності, поважного віку, доброзичливість  та чуйність – такі етичні вимоги, котрі стають перед бібліотекарем під час спілкування з користувачами цієї категорії. Бібліотека повинна бути не тільки інформаційною, культурною та освітньою установою, а й вогнищем милосердя.



Немає коментарів:

Дописати коментар